Food Cost
Dedykujemy swoją usługę obiektom gastronomicznym i hotelowym, które chcą kontrolować proces produkcji i sprzedaży w lokalu w oparciu o dane analityczne szczegółowe.
Wdrożenie objęte usługą subskrypcji pozwala na gromadzenie i analizowanie dokładnych kosztów, a także zapobiegające odchyleniom w procesie produkcyjnym.

Co wchodzi w zakres wykonywanej usługi?
Umowa objęta jest klauzulą zachowania poufności (NDA) i gwarantuje pełną dyskrecję we współpracy, w zakresie objętym ofertą. W związku z dostępem do chronionych danych finansowych przedsiębiorstwa taki zapis w umowie współpracy jest wymagany.
- Opracowanie kart kalkulacyjnych do oferty
- Wdrożenie receptur według obowiązujących przepisów prawnych
- Wprowadzenie do systemu gastronomicznego danych i receptur
- Konfiguracja stawek VAT oraz marży
- Kontrola sprzedaży
- Kontrola kosztów produkcji
- Korygowanie odchyleń
- Wdrażanie zmian w ofercie
- Menu Engineering
Jaki jest koszt inwestycji?
Dla przedsiębiorstw, które posiadają więcej niż jeden obiekt w portfolio, wysokość subskrypcji kalkulowania jest indywidulanie, w zależności od ilości obiektów i zaplanowanych harmonogramów.
Mikro
przedsiębiorstwoMałe
przedsiębiorstwoŚrednie
przedsiębiorstwoDuże
przedsiębiorstwoOferta comiesięcznej subskrypcji nie uwzględnia kosztów logistycznych, które naliczane będą w momencie ich powstania w trakcie wykonywania umowy, poniżej prezentujemy zasady naliczania kosztów logistycznych:
- Koszty dojazdu do miejsca inwestycji - 1 zł. netto / kilometr
- Koszty noclegu według cennika lokalnych obiektów hotelowych klasy ekonomicznej/budżetowej